- Отримати посилання
- Електронна пошта
- Інші додатки
- Отримати посилання
- Електронна пошта
- Інші додатки
ОПИС СТРАВИ
Запашний штрудель із курятиною та грибами — ситна версія популярної страви, яку подарували світу австрійці. Соковита пропечена начинка, загорнута в тонке хрустке тісто: цей апетитний пиріг — ідеальний до обіду чи на перекус.
Класичний штрудель готують із витяжного тіста на основі пшеничного борошна, вершкового масла та води, яке спочатку витримують у холоді, а потім ретельно розкачати.
ШТРУДЕЛЬ ІЗ КУРЯТИНОЮ, ГРИБАМИ ТА СИРОМ
Для приготування начинки чудово підійдуть шампіньйони та куряча грудка. А твердий сир подарує страві апетитні вершкові нотки.
Готовий штрудель найкраще смакує зі свіжими овочами, зеленню або соусом зі сметани, часнику та кропу.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Листкове тісто - 1000 г
- Куряче філе - 700 г
- Шампіньйони - 700 г
- Цибуля - 1 шт.
- Твердий сир - 250 г
- Сметана, 21 % - 60 г
- Вершкове масло - 100 г
- Рослинна олія - для смаження
ПРИГОТУВАННЯ
1. Розморожування тісто за інструкцією на упаковці.
2. Гриби та цибулю нарізаємо, солимо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Даємо охолонути.
3. Куряче філе відварюемо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів.
4. Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.
5. Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку.
6. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки.
7. Загортаємо тісто в рулет, закриваємо краї.
8. Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.
9. Випікаємо у розігрітій до температури 190 °C духовці протягом 30–40 хвилин до рум’яної скоринки.
- Отримати посилання
- Електронна пошта
- Інші додатки
Коментарі
Дописати коментар