Сливовий пиріг із листково-дріжджового тіста

Штрудель із курятиною, грибами та сиром

 ОПИС СТРАВИ

Запашний штрудель із курятиною та грибами — ситна версія популярної страви, яку подарували світу австрійці. Соковита пропечена начинка, загорнута в тонке хрустке тісто: цей апетитний пиріг — ідеальний до обіду чи на перекус.

Класичний штрудель готують із витяжного тіста на основі пшеничного борошна, вершкового масла та води, яке спочатку витримують у холоді, а потім ретельно розкачати.

ШТРУДЕЛЬ ІЗ КУРЯТИНОЮ, ГРИБАМИ ТА СИРОМ

Для приготування начинки чудово підійдуть шампіньйони та куряча грудка. А твердий сир подарує страві апетитні вершкові нотки.

Готовий штрудель найкраще смакує зі свіжими овочами, зеленню або соусом зі сметани, часнику та кропу.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Листкове тісто - 1000 г
  • Куряче філе - 700 г
  • Шампіньйони - 700 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Твердий сир - 250 г
  • Сметана, 21 % - 60 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Рослинна олія - для смаження

ПРИГОТУВАННЯ

1. Розморожування тісто за інструкцією на упаковці.

2. Гриби та цибулю нарізаємо, солимо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Даємо охолонути.

3. Куряче філе відварюемо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів.

4. Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.

5. Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку.

6. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки.

7. Загортаємо тісто в рулет, закриваємо краї.

8. Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.

9. Випікаємо у розігрітій до температури 190 °C духовці протягом 30–40 хвилин до рум’яної скоринки.

Коментарі