Сливовий пиріг із листково-дріжджового тіста


Смакувати апетитний сливовий пиріг найкраще з кулькою морозива чи збитими вершками, доповнивши випічку чашкою теплого чаю.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Заморожене листково-дріжджове тісто - 700 г
  • Сливи - 600 г
  • Цукор - 100 г
  • Вершкове масло, 73 % - 30 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Крохмал кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Цукрова пудра - 15 г

ПРИГОТУВАННЯ

1. Розморожуємо та розкачуємо листково-дріжджове тісто. Відрізаємо та відкладаємо частину тіста для формування верхівки.

2. Змащуємо форму вершковим маслом та обережно викладаємо тісто. Формуємо бортики. Зайве тісто обрізаємо кухонними ножицями.

3. Сливи ретельно миємо, звільняємо від кісточок та ріжемо вздовж на чотири частини.

4. Посипаємо тісто крохмалем та рівномірно розподіляємо його по поверхні.

5. Заповнюємо форму з тістом нарізаними сливами. Щедро посипаємо цукром та корицею.

6. Тісто, що залишилося, розрізаємо на тонкі довгі смужки та робимо плетінку зверху пирога.

7. Яєчним жовтком змащуємо верхівку.

8. Випікаємо пиріг за температури 180 °С протягом 30 хвилин. Виймаємо пиріг із духовки, посипаємо цукровою пудрою.

Коментарі