- Отримати посилання
- Електронна пошта
- Інші додатки
- Отримати посилання
- Електронна пошта
- Інші додатки
ОПИС СТРАВИ
Франція славиться круасанами, Австрія — штруделями, а Україна — пирогами! В кожній українській оселі напевне є свій фірмовий рецепт такої смакоти.
Хрустка скоринка, м’яке повітряне тісто й багато соковитої начинки — цей солодкий пиріг подарує вам справжню насолоду. Випікайте хоч щодня й отримуйте море компліментів від близьких!
ПИРІГ ІЗ ЛИСТКОВОГО ТІСТА З КИСЛОМОЛОЧНИМ СИРОМ І ВАРЕННЯМ
Для приготування начинки візьміть чорничне, абрикосове чи вишневе варення. Замість варення можна використати й свіжі ягоди, проварені з цукром і крохмалем протягом п’яти хвилин.
Готовий пиріг розріжте на шматочки та подавайте гарячим до чаю, молока або кави.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Листкове тісто - 500 г
- Сир кисломолочний - 350 г
- Цукор - 4 ст. л.
- Лимонний сік - 1 ч. л.
- Яйця - 1 шт.
- Ягідне варення - 150 г
- Свіжі ягоди - 200 г
- Молоко - 1 ст. л.
- Цукрова пудра - ½ склянки
- Мигдалеві пластівці - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
1. Кисломолочний сир збиваємо з цукром і лимонним соком.
2. Тісто розморожуємо за інструкцією на пакованні й розкачуємо на листі пергаменту в прямокутний пласт завтовшки 5 мм, площею 30х40 см.
3. Кладемо тісто вузькою стороною до себе й подумки розділяємо вздовж на три частини. Ліву та праву частини нарізаємо смужками шириною 1 см під кутом 45°. Середня частина має лишитися цілою.
4. Викладаємо в центр сирну начинку, тонким шаром розподіляємо варення або ягоди, перетерті з цукром. Додаємо частину свіжих ягід.
5. Загортаємо частину тіста на начинку зверху та знизу. А потім накриваємо начинку смужками по черзі з кожного боку у формі косички.
6. Переносимо пиріг із пергаментом на деко та змащуємо яйцем, збитим зі столовою ложкою води. Ставимо в розігріту до 190 °С духовку та випікаємо протягом 20–25 хвилин до золотистого кольору. Готовий пиріг залишаємо охолонути.
7. Цукрову пудру перемішуємо з молоком. Наносимо глазур на холодний пиріг, прикрашаємо ягодами та мигдалевими слайсами.
- Отримати посилання
- Електронна пошта
- Інші додатки
Коментарі
Дописати коментар