Сливовий пиріг із листково-дріжджового тіста

Пиріг із листового тіста з кисломолочним сиром і варенням

 

ОПИС СТРАВИ

Франція славиться круасанами, Австрія — штруделями, а Україна — пирогами! В кожній українській оселі напевне є свій фірмовий рецепт такої смакоти.

Хрустка скоринка, м’яке повітряне тісто й багато соковитої начинки — цей солодкий пиріг подарує вам справжню насолоду. Випікайте хоч щодня й отримуйте море компліментів від близьких!

ПИРІГ ІЗ ЛИСТКОВОГО ТІСТА З КИСЛОМОЛОЧНИМ СИРОМ І ВАРЕННЯМ
Для приготування начинки візьміть чорничне, абрикосове чи вишневе варення. Замість варення можна використати й свіжі ягоди, проварені з цукром і крохмалем протягом п’яти хвилин.

Готовий пиріг розріжте на шматочки та подавайте гарячим до чаю, молока або кави.
ІНГРЕДІЄНТИ
  • Листкове тісто - 500 г
  • Сир кисломолочний - 350 г
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Ягідне варення - 150 г
  • Свіжі ягоди - 200 г
  • Молоко - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - ½ склянки
  • Мигдалеві пластівці - за смаком


ПРИГОТУВАННЯ
1. Кисломолочний сир збиваємо з цукром і лимонним соком.

2. Тісто розморожуємо за інструкцією на пакованні й розкачуємо на листі пергаменту в прямокутний пласт завтовшки 5 мм, площею 30х40 см.

3. Кладемо тісто вузькою стороною до себе й подумки розділяємо вздовж на три частини. Ліву та праву частини нарізаємо смужками шириною 1 см під кутом 45°. Середня частина має лишитися цілою.

4. Викладаємо в центр сирну начинку, тонким шаром розподіляємо варення або ягоди, перетерті з цукром. Додаємо частину свіжих ягід.

5. Загортаємо частину тіста на начинку зверху та знизу. А потім накриваємо начинку смужками по черзі з кожного боку у формі косички. 

6. Переносимо пиріг із пергаментом на деко та змащуємо яйцем, збитим зі столовою ложкою води. Ставимо в розігріту до 190 °С духовку та випікаємо протягом 20–25 хвилин до золотистого кольору. Готовий пиріг залишаємо охолонути.

7. Цукрову пудру перемішуємо з молоком. Наносимо глазур на холодний пиріг, прикрашаємо ягодами та мигдалевими слайсами.

Коментарі