Сливовий пиріг із листково-дріжджового тіста

Рум'яно-зелені панкейки зі шпинатом

 

Довго смажити шпинатні панкейки не потрібно — щойно на поверхні з'являться бульбашки, перевертайте й підсмажуйте з іншого боку. Легка золотиста скоринка означає, що панкейки готові.

Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом. Доповнити страву можна свіжими овочами, м'ясом або шматочком слабосоленої сьомги.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Шпинат - 150 г
  • Борошно пшеничне - 250 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 150 мл
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сметана - 200 г
  • Сода - дрібка
  • Розпушувач - 1 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ

1. У великій посудині перемішуємо сметану, яйця, олію, сіль та цукор.

2. Шпинат розморожуємо, збиваємо у блендері до однорідності, разом із молоком додаємо до яєчно-сметанної маси.

3. Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та дрібкою соди. Додаємо до шпинатної суміші. 

4. На розігріту сковороду невеликими острівцями викладаємо тісто. Підсмажуємо з двох боків до готовності.

Коментарі