Сливовий пиріг із листково-дріжджового тіста

Яблучний крамбл: класичний рецепт


Пісочна основа для яблучного крамбла може цілий місяць зберігатися в морозилці. Загорніть тісто в харчову плівку й заморозьте. Коли вам знову захочеться поласувати чимось смачненьким, просто натріть заготовку на шар фруктів та запечіть у духовці.
ІНГРЕДІЄНТИ
  • Вершкове масло 82 % - 180 г
  • Пшеничне борошно - 140 г
  • Яблука - 2 шт.
  • Цукор - 190 г
  • Морозиво - кулька
  • Лимон - ½ шт.
  • Імбир мелений - 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Рослинна - олія
ПРИГОТУВАННЯ
1. Охолоджене вершкове масло натираємо на грубій тертці. Поміщаємо в глибоку посудину. Додаємо 110 г пшеничного борошна, 90 г цукру, корицю та імбир. Змішуємо до однорідності.

2. Загортаємо тісто в харчову плівку й ставимо на півгодини в морозильну камеру.

3. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевини. Ріжемо невеликими кубиками та збризкуємо лимонним соком для збереження свіжості й кольору.

4. До яблук додаємо 100 г цукру і 30 г борошна, перемішуємо. Начинка готова.

5. Дно форми для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо підготовлені яблука.

6. Дістаємо тісто з морозилки, натираємо на грубій тертці й викладаємо на яблука.

7. Ставимо пиріг у розігріту до 180 °С духовку та випікаємо протягом 45–60 хвилин. Коли верхівка набуде приємного золотистого кольору, а яблука розм’якнуть, страва готова!

Коментарі